Samenwerking Limeta vlaggenmasten en Rohda Business Club
3 oktober 2016 – Samenwerking Limeta vlaggenmasten en Rohda Business Club
Limeta vlaggenmasten BV en de Rohda Business Club (RBC) gaan samenwerken. De twee partijen maakten hun deal afgelopen zaterdag voor aanvang van de wedstrijd Rohda – De Rijnstreek bekend. Limeta levert 4 Windswinger masten, het topmodel uit het assortiment. Een van de masten wordt door Limeta van reclame voorzien. In de overige drie masten hangen de vlaggen van: Versluys Verkeerstechniek BV, Grant Thornton Woerden en De Knikker Keukens.
Limeta gaat de masten gebruiken als showcase voor potentiële relaties voor
haar Full-Service concept, waarbij sportverenigingen gebruik maken van het leasen van vlaggenmasten en deze kunnen verhuren voor sponsoring. Op deze wijze kan zonder investering geld voor de club worden gegenereerd.
De RBC heeft de masten geschonken aan Rohda, dat op deze wijze naast de sponsorinkomsten ook het sportpark verfraaid zag worden.
Historie Rohda ’76
Van 1976 tot nu
Op 21 april 1976 scheidde de zaterdagafdeling van de voetbalvereniging Bodegraven zich af en ging als zelfstandige voetbalclub verder. Die luisterde naar de naam Rohda’76. Ofwel, Recht Op Het Doel Af. Zes maanden na de oprichting telde de nieuwbakken club al 250 leden. In die eerste jaren maakte de jonge vereniging gebruik van een veld aan de Groene Zoom, het huidige korfbalveld van Vriendenschaar. Die accommodatie bleek al snel te klein. Daarom verhuisde Rohda’76 in de zomer van 1983 naar haar nieuwe sportcomplex aan de Broekveldselaan. Daar lagen drie wedstrijdvelden en een trainingsveld klaar voor de vereniging met een ledenlijst die circa 500 voetballers telde. Een clubhuis en acht kleedkamers completeerden het nieuwe complex. Dat onderging in de loop der jaren diverse verbeteringen: een tribune en elektronisch scorebord langs het hoofdveld, een kunstgrasmat met een lichtinstallatie voor veld drie.
Op sportief gebied liet de clubtop al in 1977 het eerste kampioenschap noteren en promoveerde van de Goudse bond naar de vierde klas. In de daaropvolgende jaren wisselde de hoofdmacht deze twee niveaus af. In 1994 promoveerde Rohda’76 voor het eerst in haar bestaan naar de derde klas. Na een reorganisatie van het zaterdagvoetbal (de KNVB voegde een hoofdklasse toe) volgde voor Rohda’76 een ‘administratieve promotie’ naar de tweede klas. Door de seizoenen heen kon de vereniging zich niet op dat niveau handhaven. Momenteel komt het eerste elftal uit in de derde klasse.